Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Ändra din deklaration i efterhand

Du kan faktiskt ändra i din deklaration när du vill så länge Skatteverket inte har tagit beslut om din slutliga skatt. Du som har deklarerat med e-legitimation kan enklast göra detta genom att logga in i din inkomstdeklaration på Skatteverkets webbsida och skicka in nya uppgifter. Du kan på detta viset skicka in nya avdrag eller ändrade uppgifter om du kommer på nåt som behöver fixas.

Det är alltså hur smidigt som helst att ändra något i efterhand, även om slutdatum för deklarationen redan har kommit och gått. Skicka in nya uppgifter och Skatteverket räknar de senast inkomna. Du ska dock ha skickat in uppgifterna innan slutliga skatten beslutats.

Ifall du vill ändra något efter att slutlig skatt har beslutats eller från tidigare års deklarationer går det faktiskt också. Du måste då begära en omprövning, vilket du kan göra hela fem år bakåt i tiden. På så vis kan du ordna upp misstag eller fixa in avdrag långt i efterhand.

På blanketten för omprövning måste du fylla i dina nya uppgifter och även hur du har kommit fram till de nya siffrorna. Allt skickas sedan in till Skatteverket som undersöker om du har rätt att få ändringar gjorda i efterhand.

Här hittar du länken till blanketten (SKV 6891) som finns att ladda hem på Skatteverkets webbsida:
http://www.skatteverket.se/privat/blanketterbroschyrer/blanketter/info/6891.4.39f16f103821c58f680007048.html

Vi kommer efter detta fortsätta bygga på med mer men så länge hoppas vi detta ska vara tillräckligt för att ni ska vara nöjda.