Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Att göra bra intryck vid jobbintervju

Första intrycket brukar ofta ha en stor betydelse när man träffar en ny person. Detta gäller givetvis även när man går på en jobbintervju. Det är viktigt att göra ett bra första intryck och att göra ett allmänt positivt intryck om man ska ha någon bra chans att få jobbet. Här får du lite tips som hjälper dig att göra bra ifrån dig på din anställningsintervju.

Att man visar upp sina bra sidor och gör ett gott intryck kan vara lika viktigt som meriter och utbildning. Självklart vill man visa upp sina bästa sidor under en intervju men det är inte alltid lätt att veta vad man ska göra för att imponera på de som intervjuar. Vi försöker komma med lite bra saker att tänka på som kan hjälpa dig att lyckas bättre.

Förberedelser

Fundera igenom din ansökan lite mer och försök komma med lite nya saker och inte bara det du redan har skrivit i din ansökan. Det skadar inte att försöka fundera lite på bra svar på vanliga frågor. Exempelvis frågar intervjuaren ofta om dina starka och svaga sidor eller positiva egenskaper. Försök att koppla dina egenskaper till företagets behov när det är möjligt.

Kroppsspråk

Det är viktigt att du verkar lugn och säker. Flacka inte med blicken utan håll blicken på den du pratar med. Ett bra och fast handslag är också viktigt. Ett slappt handslag upplevs sällan som positivt men man får också akta sig för att vara för stel. Kom gärna i god tid till intervjun så du inte har andan i halsen och har tid att fundera igenom ditt anförande en sekund eller två.

Utseende

Det skadar inte att klä sig ganska strikt när man ska på anställningsintervju. Ofta kan du klä dig lite mer strikt än du vanligen gör. Ifall du är osäker på vad som är lagom uppklätt kan du ta en titt på företagets webbsida i förväg och se om du kan hitta några bilder på anställda. För mycket smink eller smycken och liknande kan man med fördel också skippa. Du ska ju dock självklart inte försöka låtsas vara någon annan än dig själv.

Mer bra information om jobb etc