Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fixa jobbet - Introduktion

Jag tänkte börja med en ny serie här i bloggen som jag har döpt till "Fixa jobbet". Det är en serie som helt enkelt kommer att handla om olika saker som är bra att tänka på eller att göra för att man ska få det jobb man vill ha, vare sig man är arbetssökande eller vill byta jobb. Det kommer att vara allt ifrån hur man skriver ihop en bra CV till andra tips för hur man får sitt drömjobb. Med lite tur kan vi hjälpa någon eller underlätta processen att söka jobb.

Den här introduktionen går ut på att helt enkelt gå igenom lite vad serien kommer att gå ut på och hur jag har tänkt lägga upp det hela. Troligen kommer det nåt blogginlägg varje vecka som handlar om hur du går till väga för att få det jobb du är ute efter. Det kommer att vara framför allt tips och råd för arbetssökande men kanske ett och annat inlägg då och då som även handlar om hur du kan förbättra situationen på din befintliga arbetsplats. Det kan i så fall vara lite om löneförhandling eller hur man handskas med arbetskamrater etc.

Sådant som kommer att ingå i denna serie om att fixa jobbet är t ex hur man skriver ihop ett bra CV, vad man ska tänka på vid arbetsintervjun, hur man kan fixa arbetslivserfarenheter, att tänka på vid sommarjobb eller extrajobb, vad man bör och inte bör göra när man söker jobb och en hel del andra saker som jag ska försöka klura ut under resans gång.

Nästa inlägg kommer troligen i helgen och jag planerar då att skriva lite om bra sätt att få arbetslivserfarenhet på olika sätt. Detta är ju normalt ett lite lustigt "moment 22" eftersom de flesta kräver att man har någon slags erfarenhet men för att få erfarenhet behöver man ju först få ett jobb. På det viset är man fast i ingenmansland och vet inte hur man ska göra. Men det går ju faktiskt att fixa ändå om man verkligen vill och är lite klurig.

Håll alltså utkik efter nästa blogginlägg i serien "Fixa jobbet". Kanske kan även du få lite bra tips och hjälp.