Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Lördag

Billiga veckan har nu nått helgen och eftersom det är lördag blir det ett lite annat upplägg istället för den klassiska frukost, lunch och middag. Idag har det istället blivit frukost, tidigare middag och sen nåt lite mumsigt på kvällen. Även med detta upplägg blir maten dock billig.

Frukost

Återigen blir det lite god havregrynsgröt och några mackor. Gröt är ett väldigt bra val när man vill äta billigt och är prismedveten. Det är mättande och kostar inte speciellt mycket. Dessutom riktigt gott. Två mackor av hembakat bröd för 1 kr och sen pålägg och havregrynsgröt med mjölk och sylt blir 4,50 kr.

Billiga veckan - Lördag - Frukost


Middag

Eftersom det är lördag passar det bra att käka middag tidigare och hoppa över lunchen idag. Är man hungrig tidigare kan man ta sig en frukt eller något litet men du ska nog klara dig till middagen utan problem. Dagen till ära blev det en Risotto med korv, lök och fefferoni. Till detta ett par köpta bullar av den typ man lägger i ugnen och gräddar en stund. 10 kr kostade måltiden totalt.

Billiga veckan - Lördag - Middag

Kvällsmat

På helgen kan man unna sig nåt lite godare och idag blev det faktiskt hemmagjord äppelpaj. Till pajen blev det så klart vaniljsås. En film i soffan med en rejäl portion äppelpaj alltså, vilket inte är speciellt dyrt men lite lyxigt och mumsigt. Det kostade bara 6 kr för en väl tilltagen portion. Pajdegen är gjord på havregryn så den är inte speciellt onyttig heller.

Billiga veckan - Lördag - Kvällsmat


Tre olika måltider även idag men lite annorlunda än i veckan. Istället blev det frukost, middag och lite extra gott till kvällsmat. Det hela var dock fortfarande billigt och gick endast till 20,50 kr. Snart är veckan slut och det är dags att sammanfatta hur det har gått. Alla maträtter etc beräknas med ett pris per portion och allting som använts till matlagningen har inhandlats på ICA Maxi i Jönköping. Till alla måltider där det inte står nåt speciellt dricks det vatten.

Dag 7 i billiga veckan - Söndag.