Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Onsdag

Vi har nu kommit till onsdag i vårt försök att visa på hur billigt man kan äta om man lägger lite kraft på att planera bra och billig mat. Den här dagen har det återigen blivit ganska billigt och det har även blivit dags att plocka fram middagen tidigare i veckan som lunch. Billiga veckan fortsätter alltså.

Frukost

Dagens frukost blir precis som i måndags mackor med lite gott pålägg. Hembakat bröd även den här gången vilket gör att själva brödet blir ganska billigt. Det kostar 1 kr per bulle och då är det även en hel del russin i brödet som man kan skippa om man vill göra det ännu billigare. Två bullar till frukost blir fyra mackor och med pålägg och en kopp te blir det totalt 4,50 för frukosten.

Billiga veckan - Onsdag - Frukost


Lunch

Alla som tar med sig en matlåda till jobbet vet att det är riktigt smidigt att laga en rejäl middag och sen ta med sig resterna till jobbet nån av de kommande dagarna. Många rätter är väldigt smidiga att laga mycket av och så även Chili con Carne. I måndags var detta middagen och idag blir det alltså lunch istället. Just Chili con Carne är kanske dock en av de dyrare rätterna i veckan och går på 13,75 kr för en stor portion och med bröd (köpt) som kostar 2,30 blir det ca 16 kr totalt.

Billiga veckan - Måndag - Lunch

Middag

Middagen består idag av något så klassiskt som blodpudding med vitkål. Några knäckebröd fick även ingå i måltiden. Det blev 5 skivor blodpudding och en rejäl näve vitkål. Blodpudding är billigt och gick bara på 3,50 kr medan vitkålen kostade så lite som 1 kr. Knäckebröd för ca 50 öre och lingonsylt på det som i den lilla mängden är en knappt märkbar kostnad. Endast 5 kr totalt alltså. Vi får klaga lite på att fotografen inte dukade upp blodpuddingen på en vit tallrik!

Billiga veckan - Onsdag - Middag


Även detta blev en riktigt bra dag för plånboken med en total kostnad för frukost, lunch och middag som hamnar på 25,50 kr. Det var framför allt Chili con Carnen som drog upp kostnaden lite, men det är ändå ganska billigt tycker jag. Alla maträtter etc beräknas med ett pris per portion och allting som använts till matlagningen har inhandlats på ICA Maxi i Jönköping. Till alla måltider där det inte står nåt speciellt dricks det vatten.

Dag 4 i billiga veckan - Torsdag.