Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Torsdag

Nu är det torsdag och billiga veckan kämpar vidare med vår duktige och prismedvetna medarbetare som jobbar med att testa hur billigt man kan käka under en vecka om man lägger manken till och försöker på allvar. Det har än så länge gått riktigt bra och måndag, tisdag och onsdag har totalt kostat bara 68,50 kr. Det tycker jag låter ganska billigt. Går man ut på restaurang kommer man knappast undan med det priset för en vanlig lunch ens.

Frukost

Torsdagen börjades med ett par mackor och en tallrik gröt. Idag blev det mannagrynsgröt istället för havregrynsgröt men det kostar i princip exakt lika mycket. Mackorna är en bulle för 1 kr (hembakad) delad på mitten och med leverpastej som pålägg. Gröten med mjölk och sylt utöver detta vilket gör att frukosten kostar 4,50 kr totalt.

Billiga veckan - Torsdag - Frukost


Lunch

Idag är det dags att göra slut på andra halvan av burken med Ravioli som öppnades i måndags. Tillsammans med en massa billig vitkål blir det en ordentlig och mumsig lunch. Vitkål är som sagt billigt och kostade endast 1 kr och Ravioli kostar 5 kr för en halv burk, vilket blir lagom till en portion. Totalt alltså 6 kr för lunchen idag.

Billiga veckan - Torsdag - Lunch

Middag

Till middag lagades det pannkakor och till det får man så klart även sylt. Dagens grönsak (som man ju alltid ska se till att äta) är morötter, vilket funkar till pannkakor antar jag. Det går ju även att byta mot nåt annat om man föredrar det. Det blev 4 ganska stora pannkakor denna måltid och med sylt och morötter gick det på 7 kr. Även detta är ju billig mat.

Billiga veckan - Torsdag - Middag


Efter att ha sammanfattat torsdagens matkostnader kan vi konstatera att det gick på 17,50 kr sammanlagt och det måste vi ju vara nöjda med. Det blir ganska mycket pengar sparade jämfört med vad många lägger på mat en normal dag. Man ska dock tänka på att detta är mat utan några extravaganser så som fika, godis, läsk eller annat som man kan tänkas äta i övrigt en vanlig dag. Vill man spara på allvar hoppar man ju över sådant. Alla maträtter etc beräknas med ett pris per portion och allting som använts till matlagningen har inhandlats på ICA Maxi i Jönköping. Till alla måltider där det inte står nåt speciellt dricks det vatten.

Dag 5 i billiga veckan - Fredag.