Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Dyrt att käka lunch på restaurang

Som många kanske vet är det inte direkt billigt att äta sin lunch ute på en restaurang. Och det blir inte billigare heller. Restaurangportalen Gastrogate gör en undersökning och sammanställer lunchprisindex för att kolla lite på hur dyrt det är att äta lunch på restaurang i genomsnitt. Priserna har återigen gått upp, framför allt i Stockholm, där det nu kostar ca 77,60 för lunch. Ett bra spartips kan alltså vara att ta med matlåda till jobbet.

En genomsnittlig lunch på en lunchrestaurang i Sverige kostar nu för tiden (2010) hela 76,30, vilket inte är billigt alls. Priserna stiger i snabbare takt än prisutvecklingen i allmänhet, vilket ju inte är ett gott tecken direkt. Priserna är föga överraskande speciellt höga i storstäderna. Vill man spara pengar ska man alltså fundera på om det inte är dags att ta med en matlåda till jobbet istället för att gå ut och äta.

Här på Ekonomi-portalen.com är vi mycket för att spara pengar och vi tipsar gärna om olika bra sätt att dra ner på kostnaderna. Ett bra sätt är alltså att se över hur mycket pengar man lägger på sin lunch varje dag. Ifall du går ut och äter på restaurang varje dag när du jobbar kommer det enligt priserna ovan gå på ca 1500 kr varje månad. Ifall du istället skulle satsa på att ta med en matlåda åtminstone fyra dagar varje vecka skulle det kosta ca 700 kr, vilket är mindre än häften så mycket. (Om en portion hemma går på ca 25 kr och du äter ute a 76 kr en gång i veckan). Enligt denna uträkning skulle du då spara över 9000 kr varje år på mat!

Hur mycket du kan spara på att ta med egen mat till jobbet beror givetvis på vilken sorts mat du lagar hemma. Du kan äta väldigt billigt om du verkligen vill. Då kan en portion gå på mellan 10 - 20 kr. Hur ofta du tar med egen mat påverkar också. Ju oftare, ju billigare helt enkelt.

Läs många andra bra spartips här på sidan >>