Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Få ordnad ekonomi med budget

Tycker du att pengarna tar slut för tidigt varje månad och att du inte riktigt vet vart alla pengarna tar vägen? Ifall du känner att du inte har så bra koll på din ekonomi som du skulle vilja finns det ett bra sätt att få ordning på den. Du kan testa att göra en budget! Vi har satt ihop en bra och utförlig budgetkalkylator som du kan ladda hem, där du kan fylla i alla kostnader och se vart dina pengar ta vägen.

Det är inte helt lätt att ha bra ordning på sina pengar. Ofta har man en mängd olika utgifter varje månad som bidrar till att det snabbt blir tomt i plånboken. Ett bra sätt att få bättre koll på sin ekonomi är att skriva ner alla inkomster och utgifter och titta på hur väl de går ihop. Då kan du först och främst se hur mycket du får över varje månad (som du t ex kan spara) eller varför du inte har någonting över.

Vi här på Ekonomi-portalen.com har som mål att hjälpa dig att få en bättre ekonomi och som ett steg mot detta har vi lagt upp en budgetkalkylator som du kan använda helt gratis för att få bättre ordning på din ekonomi. Du behöver bara ladda hem den (det är ett Excel-dokument så du behöver Excel) och fylla i dina inkomster och utgifter så kommer du direkt kunna se hur mycket pengar du har över eller vart alla pengarna tar vägen varje månad.

Budgetkalkylator
Klicka för större bild

En budget är ett mycket bra sätt att få bättre överblick och ifall du känner att du har för lite pengar över vid månadens slut kan du i din budget enkelt se vilka kostnader som drar mest pengar, var du kan spara in pengar och hur du på bästa sätt kan maximera din ekonomi för att kunna känna dig nöjd. Även om du inte tycker att du har några större problem med att få pengarna att räcka till kan en budget som denna hjälpa dig att få en bättre överblick och kanske hjälpa dig till större sparande eller färre onödiga kostnader.