Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Fem somriga spartips

På sommaren kan man spara pengar minst lika bra som resten av året. Det finns även lite tips som funkar extra bra på sommaren eller som man bör tänka speciellt på under sommaren, så här kommer fem snabba men ganska bra spartips som kan spara dig några kronor i värmen.

1. Ute på vägarna

Om du ska ut på bilsemester eller ta husvagnen ut på vägarna kan du spara pengar genom att ha lite koll på bilen. Se till att ha rätt lufttryck i däcken och håll en jämn hastighet utan för häftiga accelerationer.

Ju mer du lastar in ju mer väger bilen och då drar den även mer bensin. Försök att bara ta med sådant som du verkligen behöver så sparar du en slant. Om det inte är så varmt kanske du inte behöver ha AC:n på heller och då sparar det lite pengar.

2. Svalare inomhus

Är det varmt ute behöver du ju inte precis ha så varmt inomhus. Du kan sänka temperaturen ganska mycket utan att förlora så mycket värme. Det kan du spara en del pengar på. Ska du på semester kan du dra ner värmen rejält då ingen ändå är hemma.

3. Ut och resa

Det är härligt att ge sig ut på en semesterresa. Har du inte bokat in någon resa utomlands men vill iväg är restresor ibland billiga men är vädret dåligt så är de ofta dyrare. Försök leta efter riktigt prisvärda resor.

Ett tips kan vara en av Europas fina huvudstäder dit man flyger billigt. Är det fint väder i Sverige kan man ofta ha väldigt trevligt utan att åka söderut. Det finns mycket att göra i sommarsverige.

4. Sommarstugan

Sommarstugan är kul att besöka på sommaren. Du kan spara pengar på din sommarstuga på många olika sätt, t ex genom att ha rätt försäkring, hålla ordning på uppvärmningskostnader, sköta om den ordentligt. Att välja sommarstugan istället för en charterresa kan dessutom göra mycket i plånboken.

5. Att göra saker kostar inte alltid pengar

På sommaren och semestern vill man gärna göra saker. Ta med familjen ut på äventyr och hitta på roliga saker. Känslan är att sådana saker är dyra och kostar mycket pengar. Det behöver dock inte vara så. Det finns många aktiviteter som är gratis eller billiga. Ni kan åka och bada om vädret tillåter.

Är det inte nära till havet finns säkert en fin sjö. Det finns även marknader, festivaler och mycket sådant att besöka som är gratis. Att vara ute i naturen och vandra, spela spel eller sporta är både nyttigt och billigt. Regnar det kan man köra på ett museum. Många har har gratis inträde. Man kan där lära sig saker och ha kul samtidigt.