Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Spela datorspel helt gratis - några bra speltips

En av de saker jag gillar att göra på fritiden är att spela lite spel på datorn då och då. Det kan vara ett trevligt sätt att slappna av eller att få ut aggressionerna. Det spelas ganska mycket dator- och tv-spel nu för tiden och många gillar denna typ av fritidssysselsättning, men det kan även kosta en del pengar. Därför har jag här komponerat ett blogginlägg där jag tipsar om en del spel som är både bra och dessutom helt gratis att spela.

Med gratis menar jag självklart att speltillverkarna har gjort spelet fritt att spela. Som många nog vet är det idag ganska vanligt att folk laddar ner spel som egentligen kostar pengar att köpa och använder dem gratis. Detta är givetvis mot lagen. Men det finns faktiskt många spel idag som är helt gratis från början. De flesta av dem är online-spel av olika slag där man spelar med eller mot andra människor.

Ett urval välgjorda spel du kan spela gratis

De flesta spelen som jag kommer att ta upp är online-spel av olika slag. Det innebär helt enkelt att man oftast spelar med och mot andra spelare. I en del spel går det dock ofta att spela på egen hand också om man föredrar detta.

League of Legends

League of Legens brukar ofta förkortas LoL och det är en ny variant på det klassiska spelet Dota. LoL är ett actionfyllt multiplayerspel där man spelar i lag med andra. Varje spelare har en egen champion som styrs genom att klicka. Denna champion har olika spells eller abilities som man kan använda i striden mot det andra laget.

På den bana där striden utspelar sig finns det en bas för varje lag och ett antal torn som skyddar basen mot fienden. Det kommer dessutom konstanta vågor av så kallade "minions" (små monster som inte går att styra) som hjälper ditt lag att avancera mot den andra basen. Spelet går ut på att komma fram till motståndarnas bas och förstöra den.

Det finns mängder med champions som man kan använda och de har alla olika abilities. Det gäller att skapa en bra kombination för att laget ska kunna vinna. Det är helt gratis att spela. Du kan köpa champions för gratis-pengar som du tjänar genom att spela matcher. Du kan även använda riktiga pengar om du hellre vill det.

Detta är ett enormt populärt och roligt spel. Definitivt något som är värt att prova. Jag spelar det faktiskt ganska mycket själv och har fastnat i LoL-träsket så som många andra.

Ifall du vill ge mig en liten mental high-five för att jag guidade dig till ett roligt spel kan du använda mitt spelnamn - Scarred Mango - som referens när du skapar ett konto (på EU Nordic servern). Du kan även lägga till mig som vän och säga hej och spela en match!

Testa League of Legends

Testa League of Legends - länk om du vill referera till mig

World of Tanks

Här har du ett coolt multiplayerspel för dig som gillar tanks - eller att spränga saker i luften. I World of Tanks (WoT) styr du din egen tank på ett stort slagfält där det finns två lag. Varje lag har många spelare och alla kan välja vilken typ av tank de vill köra. Det finns lättare tanks för den som vill vara rörlig och tyngre för den som vill göra mer skada men inte ha så mycket speed.

När du vinner matcher och får poäng kan du köpa nya bättre tanks och uppgradera dina gamla på olika sätt. På så vis kan du skapa din egen spelstil och bygga dina tanks så som du vill. Du får också en större mening med att vinna matcher - så att du kan skaffa dig ännu större fördelar i nästa match.

WoT är gratis att spela. Du kan använda riktiga pengar för att köpa olika typer av extra prylar som som en boost som ger dig mer poäng för matcher och en hel del annat. Men du klarar dig hur bra som helst även utan att betala ett enda öre.

Testa World of Tanks

Black Prophecy

Detta är ett online-spel för dig som gillar rymden och coola rymdskepp som skjuter på varandra a la Starwars. I Black Prophecy får du ett eget rymdskepp i vilket du utför olika actionfyllda uppdrag. Du måste bestämma dig för om du vill gå med en av två faktioner - Tyi eller Genides. Du kan även ge dig ut och slåss mot några av de andra spelarna som finns i ditt universum.

Efter hand du klarar uppdrag, samlar material etc kan du köpa nya uppgraderingar för ditt skepp och göra det bättre på många olika sätt. Du kan köpa ny motor, bättre vingar eller vapen som smäller högre. Välj om du vill vara en tuffing med mycket armor och lägre hastighet eller liten, snabb och svår att träffa.

Precis som tidigare spel är det helt gratis att spela men du kan betala riktiga pengar för att köpa olika små fördelar som gör det aningen smidigare att spela. Man klarar sig utmärkt utan dem men det går att lägga en slant om man så vill.

Testa Black Prophecy

Lord of the Rings Online

Om du gillar Sagan om ringen och den världen med alver, orcher, dvärgar och andra monster gillar du kanske detta MMORPG (Massively Multiplayer Online Role Playing Game). Här kan du spela som en av flera olika raser i en enorm fantasivärld och där slåss mot alla möjliga fulingar. Du spelar tillsammans med många andra spelare. Det är samma upplägg som World of Warcraft.

Jag har inte själv testat det här spelet men det fungerar som i de flesta RPG så att du skapar en hjälte av en klass som du gillar och du har sedan olika abilities och spells som du använder för att besegra dina fiender. Efter hand blir du starkare, utvecklas och får nya egenskaper. Du hittar bra vapen, rustningar och annat som gör dig tuff.

Spel av den här typen är det kul att lira tillsammans med vänner. Du kan övertyga några av dina vänner att spela med dig eller gå med i en allians eller klan där du kan hitta folk att utföra uppdrag med eller organisera fighter med andra allianser. Gratis att spela givetvis. Ladda ner spelet från webbsidan och installera. Spela sedan upp till level 50 helt utan kostnad.

Testa Lord of the Rings Online