Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Veckans spartips: Jämför elbolag

Elen är ganska dyr just nu och på vintern är den extra dyr. Det ser till och med ut som att elen kommer att vara relativt dyr resten av året. Det kan då vara bra att se över sitt elbolag eftersom det finns mycket pengar att spara på att välja rätt elbolag och rätt elavtal. Jämför elbolag och hitta billigare elavtal. Detta är veckans spartips.

Dyr el är något som vi tyvärr tvingas leva med oftare än vi skulle vilja. Nu verkar det även som att elen inte bara är dyr i vinter (vilket den ju brukar vara eftersom kylan drar upp priserna) men att den även kan tänkas hålla ett högt pris resten av året. Detta beror till viss del på att kärnkraften drar upp priserna när t ex Tyskland ser över sin kärnkraft och stänger ner gamla reaktorer.

Spara pengar på att hitta billigare el

När elen blir dyrare vill man ju gärna få det bästa priset man kan få och det är faktiskt väldigt många som betalar klar mer för sin el än de behöver. Det finns över 130 elbolag i Sverige just nu och priserna varierar ganska mycket mellan de billigare och de dyrare bolagen. Du kan alltså spara pengar genom att ta dig tid att jämföra elbolag.

Du som läser kanske tänker att det är krångligt att byta elbolag och att du därför har undvikit att titta närmare på det. Detta är dock inget skäl att låta bli. Det kan vara svårt att få en bra överblick när man jämför men det finns här hjälp att få. Det finns några tjänster som är gratis och där man helt utan kostnad kan jämföra elpriser från alla elbolag. Det går även att få hjälp med själva bytandet.

Jämför gratis hos Elskling

Elskling är en tjänst där du jämför elpriser och sedan även kan få hjälp med att byta elavtal till det du tycker verkar bäst. Det kostar ingenting att byta elavtal genom Elskling så du kan helt gratis leta fram det bästa elpriset och byta. Du får hjälp med ditt byte så allting är väldigt smidigt. Se bara till att du inte har bindningstid kvar på ditt avtal.

Jämför och byt elavtal! - hos Elskling.se

Jämför hos Elpriskollen

En annan tjänst som är ungefär likadan är den som heter Elpriskollen.se. Sidan drivs av Energimarknadsinspektionen och är alltså helt fristående och objektiv. Sidan är ganska smidig att använda när du vill jämföra elavtal från alla elbolag. Dock kan du INTE byta elbolag genom deras tjänst utan får göra det på egen hand. Det finns även t ex Telepriskollen.se för dig som vill jämföra priser på mobilabonnemang, mobilt internet och bredband etc.

Jämför elavtal hos Elpriskollen.se