Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Försäkring online

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste försäkringen!

Internet har förändrat ganska mycket inom många olika områden. Även inom försäkringar har det hänt en hel del, huvudsakligen positiva saker. I princip alla försäkringsbolag finns representerade på nätet idag och de har egna webbsidor där man kan läsa info och utföra ärenden direkt. Detta innebär flera olika fördelar för oss som konsumenter och försäkringstagare. Dessa fördelar ska vi ta upp här tillsammans med en del andra bra tips.

Fördelar med försäkringar och Internet

En av de stora fördelarna är att du nu väldigt enkelt kan skaffa en försäkring online. Du behöver inte krångla eller ringa eller besöka ett försäkringskontor utan kan helt enkelt gå in på webbsidan som tillhör det försäkringsbolag du gillar och skaffa en försäkring. I princip alla försäkringsbolag erbjuder dig att teckna försäkringar direkt via webbsidan. Du får oftast fylla i din information i ett formulär och får sedan en offert där du kan se hur mycket det kostar och vad som ingår i försäkringen. Därefter kan du välja att godkänna offerten, varefter man skickar hem papper till dig.

Nästa stora fördel är att du på samma enkla sätt kan ta kontakt med ditt försäkringsbolag ifall du råkar ut för någonting. Har du en försäkring som täcker detta kan du sköta skaderegleringen direkt online utan att behöva krångla. Du fyller i några formulär och vips är ditt ärende på försäkringsbolagets bord. Att sköta sina ärenden via Internet går snabbare än att ringa eller att besöka ett kontor och det är även enkelt och smidigt att kunna göra det hemifrån, vilken tid som helst på dygnet.

När du ska skaffa en ny försäkring kan du även få en hel del hjälp av att gå online. Du kan nämligen använda Internet för att titta på olika alternativ och jämföra priser och villkor. På det här sättet kan du ganska enkelt hitta den försäkring som är billigast och den som passar dina behov bäst. Du kan spara ganska mycket pengar på att jämföra din försäkring online eftersom priserna kan variera en hel del. Eftersom försäkringspremier ofta baseras på flera olika personliga kriterier kan det ibland ta lite tid att jämföra ordentligt, men det kan det vara värt. Orkar man inte kan man t ex använda Insplanet.

Vill du spara ytterligare lite pengar kan du titta närmare på något som många försäkringsbolag erbjuder, nämligen en rabatt för dig som beställer din försäkring online. Detta innebär mindre jobb för försäkringsbolaget, vilket de kan använda för att ge dig en liten bonus. Det kanske endast handlar om ett par hundralappar men alla pengar man kan spara är ju bra pengar.

Teckna försäkring online

Att teckna en försäkring online är som sagt smidigt. När du har tittat runt och bestämt dig för vilket försäkringsbolag du vill satsa på kan du teckna en försäkring via deras webbsida. Du får fylla i en hel del personlig information eftersom kostnaden för din försäkringspremie ofta baseras på olika personliga variabler, som t ex var du bor, hur gammal du är, ifall du varit skadefri länge osv. Vilka saker som spelar in beror på vilken typ av försäkring du vill ha.

Fyller du i all din info får du snart en offert där du kan se hur mycket just din försäkring kostar. Tycker du att det verkar rimligt är det bara att gå vidare med att teckna försäkringen. Många gånger kan du teckna den direkt på Internet och får då hem försäkringsbrev tillsammans med en faktura som ska betalas. I vissa fall kanske du får hem ett avtal som du ska skriva på och skicka tillbaka. Efter detta är du sedan försäkrad och du kan oftast sköta alla dina affärer med försäkringsbolaget online.