Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Hästförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Jämför och spara dina pengar!

En häst är en ganska stor investering och det är klart att man vill skydda denna investering. Dessutom är (eller blir) din häst förmodligen en vän som du kommer att träffa och ha kul tillsammans med många år framöver. Av detta skäl kan det vara en mycket bra idé att skaffa en hästförsäkring. Då får du ett bra skydd som gör att du kan känna dig trygg och att din häst kan få bra vård ifall någonting skulle hända framöver.

Vad består en hästförsäkring av?

Det finns lite olika delar av en hästförsäkring som alla har sitt eget syfte. Det finns många olika försäkringsbolag och dessa har alla olika villkor för sina försäkringar. Hos vissa försäkringsbolag ingår ett antal bestämda saker medan ett annat bolag kan ha en hästförsäkring som består av andra delar. Det är viktigt att du har klart för dig vad som ingår i din försäkring så att du inte upptäcker att du inte fick det skydd du ville.

Vård hos veterinären

Den stora delen som kanske på många sätt är den viktigaste är veterinärvårdsförsäkringen. Den hjälper till att betala ut pengar för vård hos veterinären ifall hästen skulle skada sig, bli sjuk eller av annat skäl behöver vård. Kostnaderna drar iväg ganska snabbt när man uppsöker en veterinär och det kan då vara väldigt skönt att ha en gräns där försäkringsbolaget tar över och står för kostnaderna. Det finns en självrisk men utöver det ska du förhoppningsvis inte behöva stå för så mycket av kostnaden själv. Sådant som t ex läkemedel och kostnader för resor om veterinären kommer till dig kanske dock inte igår i försäkringen, vilket är värt att tänka på.

Livförsäkring

Detta är också en bra försäkring. En häst är inte direkt billig och som alla saker du äger som har kostat mycket pengar är det bra att försäkra det. Ifall din häst dör kan du få ut pengar till att skaffa en ny häst. Förhoppningsvis får din häst ett långt och lyckligt liv men det kan hända någonting och i detta fall är det inte fel att ha en livförsäkring på sin häst. En livförsäkring gäller även om hästen blir så pass sjuk eller skadad att den enligt veterinär måste avlivas. Ifall din häst kommer bort och räknas som förlorad så kan du också få ut pengar på livförsäkringen.

Andra försäkringar

De två ovanstående är de vanligaste försäkringarna men det finns även en hel mängd andra varianter av hästförsäkring. Du kan hitta lite fler varianter hos försäkringsbolagen och se om det finns nåt som du tror skulle behövas. Du kan t ex försäkra din häst mot dolda fel, ridavbrott, hingsavbrott och liknande. Många av dessa andra försäkringar gäller när du äger hästar som en del av verksamhet eller på nåt sätt tjänar pengar på dina hästar. Det finns flera bra hästförsäkringar som ger dig trygghet i din verksamhet och som hjälper till när inkomsterna uteblir på grund av olyckor, sjukdomar eller annat oväntat.

Viktigt att tänka på när du väljer hästförsäkring

Det är viktigt för det första att inte stressa för mycket när du väljer hästförsäkring. Det finns många försäkringsbolag och därmed även många olika alternativ. Det finns dessutom ganska mycket att tänka på när man letar efter bra försäkringar. Man vill gärna hitta den billigaste försäkringen men samtidigt har olika försäkringsbolag också väldigt olika villkor och olika saker som ingår i deras försäkringspaket. Hos ett bolag kanske du kan få vissa erbjudanden som är bättre eller ett lägre pris men någon annanstans kanske du istället får andra fördelar. Det är viktigt att du funderar på vad du värderar högst och vilka delar av en hästförsäkring som du tror att du skulle ha mest nytta av. Leta sedan billiga försäkringar utifrån detta.