Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Kattförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Jämför och spara dina pengar!

En katt är en mycket trevlig kompanjon och ett bra husdjur. Men precis som oss människor så kan katter råka ut för olyckor, bli sjuka eller få andra problem. Ifall din katt blir sjuk eller skadar sig kan detta innebära riktigt höga kostnader hos veterinären och det är aldrig kul att behöva välja mellan att rädda sin fyrfota vän och att betala några riktigt saftiga räkningar.

Detta kan i de flesta fall ordnas med en bra kattförsäkring. Många försäkringsbolag erbjuder speciella kattförsäkringar som du kan utnyttja ifall katten råkar ut för något. Genom att teckna en försäkring för katten kan du undvika de allra dyraste kostnaderna och det behöver inte heller kosta speciellt mycket. Du kan med fördel titta runt efter en bra kattförsäkring. Ett alternativ kan vara en försäkring hos Svedea, som har specialiserat sig på vissa försäkringar, däribland kattförsäkring.

Olika sorters kattförsäkringar (Vad ingår?)

Det finns lite olika saker som kan ingå i din kattförsäkring. Det varierar mellan försäkringsbolagen och vilken typ av försäkring du skaffar. Läs alla villkor när du tecknar din kattförsäkring så att du vet vad det är du får.

Kostnader för veterinär

Det som framför allt kostar mycket pengar är vård av din katt hos veterinären. Beroende på vad som har hänt kan det kosta allt från någon tusenlapp till 10000-tals kronor att få din katt frisk igen. Detta är pengar som du själv får betala, det finns nämligen ingen hjälp att få från staten när det gäller sånt här. Du har en självrisk som är ett grundbelopp som du alltid själv måste betala. Utöver den sätter din försäkring in och täcker upp kostnader för veterinären. Sådant som läkemedel kan du dock tvingas betala själv.

Om katten skulle dö

Ifall din katt råkar dö av något skäl kan det kanske vara kul att skaffa sig en ny vän som fyller tomrummet. För att ha råd att köpa en ny katt kan du få pengar från en livförsäkring. Normalt får du ut samma belopp som du betalade för din katt när du köpte den. När katten blir äldre kan detta belopp dock sjunka.

Om du inte kan ta hand om din katt

Det finns även en försäkring som du kan teckna som ger dig stöd om någonting händer som gör att du inte kan ta hand om din katt. Denna försäkring täcker då upp kostnaderna för att ta hand om katten så att den får det bra även om du inte själv klarar av att hantera den. Även husse och matte kan ju råka ut för olyckor.

Du kan spara pengar med en kattförsäkring

Ibland kan en försäkring kännas som att man betalar pengar utan att få någonting för det. Detta gäller så länge ingenting händer med din katt. Det du betalar för är ju dock tryggheten och vetskapen att du aldrig kommer att behöva lägga stora summor för att kunna vårda din katt. Som ett exempel kan sägas att det kan kosta ca 9000 kr ifall din katt svalt ett främmande föremål som måste opereras bort. Med försäkring kan denna summa istället hamna på ca 2000 kr. En trafikskada, t ex om din katt blir påkörd, kan kosta upp mot 12000 kr men med försäkring kanske du endast behöver betala runt 2500 kr. Det finns alltså stora pengar att spara.

Avslutningsvis kan alltså sägas att det blir dyrt när olyckan väl är framme och då är det skönt att ha en kattförsäkring som tar vid och betalar de stora kostnaderna. En kattförsäkring behöver inte heller vara speciellt dyr att skaffa och du kan spara en del pengar genom att ge dig ut och undersöka marknaden. Genom att jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag kan du hitta en bra och billig försäkring som passar dig. Information och priser etc finns ofta utskrivna på försäkringsbolagets webbsida.

Intressanta webbsidor att besöka:

Kattförsäkring