Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Jämför hemförsäkring / villaförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste hemförsäkringen!

Att jämföra hemförsäkringar innan man väljer vilken man vill ha är ett bra sätt att spara pengar. Det finns många försäkringsbolag som erbjuder hemförsäkring och de har alla olika villkor och priser för sina försäkringar. Att hitta en billig hemförsäkring som dessutom har ett bra skydd kan vara lite klurigt och därför måste man se till att man tar sig tid att titta runt innan man bestämmer sig.

Att tänka på när man jämför hemförsäkring / villaförsäkring

När man jämför hemförsäkring måste man tänka på att inte bara titta på kostnaden utan även vad som ingår i försäkringen, villkor och även vilket intryck man har av försäkringsbolaget. Många försäkringsbolag har hemförsäkringar men de har inte samma villkor för sina försäkringar. Se till att du kollar upp vad som ingår i försäkringen innan du jämför. Det ger ju inte speciellt mycket att jämföra två olika försäkringar (och deras kostnader) med varandra om de är inte innehåller samma saker.

Glöm inte bort att en försäkring kan bli dyrare eller billigare beroende på vilka val du gör när det gäller storleken på din självrisk och liknande. Du måste göra olika personliga val när du tecknar en hemförsäkring eller villaförsäkring och dessa val påverkar ofta hur dyr din försäkring blir. När du jämför ska du alltid försöka jämföra försäkringar som är så lika som möjligt och ifall försäkringarna skiljer sig åt får du försöka väga in de olika fördelarna och nackdelarna utöver kostnaden.

Hur kan man jämföra hemförsäkringar?

Eftersom en hemförsäkring är personlig finns det inget fast pris som gäller för alla. För att få reda på hur mycket en hemförsäkring kommer att kosta dig varje månad / år måste du först fylla i en del information om dig själv. Försäkringspremien kommer att påverkas av flera olika saker och den kommer även att ändras beroende på vilka val du gör när det gäller exempelvis självrisk och vilka saker som ska ingå i försäkringen.

För att kunna jämföra hemförsäkring / villaförsäkring måste du alltså gå till olika försäkringsbolag och fylla i dina uppgifter så att du kan få en offert. Detta kan du normalt göra direkt på försäkringsbolagets webbsida. Du fyller då i ett formulär med personlig information och gör även dina val för självrisk (högre självrisk ger lägre försäkringspremie och tvärtom) och andra tillval. Efter allt är ifyllt får du ett kostnadsförslag för din hemförsäkring. Gör du detta hos flera olika försäkringsbolag kan du alltså se vilka som är billigare och vilka som är dyrare.

Försäkringsbolagen har alla sina egna hemförsäkringar som skiljer sig åt på olika sätt. T ex kanske nivåerna för självrisk är olika eller att det som ingår i försäkringen varierar lite. Av detta skäl är det ofta svårt att hitta två försäkringar som innehåller exakt samma saker och som ger exakt samma utbetalningar för olika saker.

När du jämför hemförsäkring måste du alltså även försöka väga in skillnaderna på egen hand. Försäkringspremien är självklart en del, hur mycket du måste betala varje månad. Men samtidigt får du försöka väga in andra fördelar och nackdelar som högre eller lägre självrisk, saker som ingår i en försäkring men som inte ingår i en annan och övriga villkor. Försök hitta en försäkring som passar dig och dina behov. Kom ihåg att den billigaste försäkringen är inte nödvändigtvis det bästa valet.