Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Billiga veckan: Söndag

Här kommer sista dagen i billiga veckan, nämligen söndag. Idag är alltså avslutande dagen i vårt lilla matexperiment där vi har testat att äta lite extra billigt för att visa att det går riktigt bra att äta både god och rejäl mat både till frukost, lunch och middag och ändå komma undan riktigt billigt. I nästa blogginlägg sammanfattar vi hur mycket allting kostade och ger lite allmänna synpunkter på det hela.

Frukost

Frukost i form av hembakat bröd igen. När man bakar kan man med fördel göra en rejäl sats och sen snabbt stoppa in allt bröd som man inte tänker använda de närmaste dagarna i frysen. Där håller sig brödet färskt och det är lätt att plocka fram och tina upp. 1 kr per bulle och det gick åt två bullar idag. Sen även pålägg och te att dricka. 4,50 kr tillsammans.

Billiga veckan - Söndag - Frukost


Lunch

Lunchen idag blev pannkakor. Det är god mat som hela familjen brukar gilla och det är inte heller speciellt dyr mat. Fyra rejäla pannkakor med sylt och lite obligatoriska grönsaker till det gick på så lite som 7 kr för en portion. Lagom att äta till lunch.

Billiga veckan - Söndag - Lunch

Middag

Dagen till ära blir det köttbullar, sås och potatis till middag. Detta är en enkel klassiker som är god men som inte heller kostar så farligt mycket. Har du ett paket köttbullar i kylen är det ju dessutom extra smidigt att passa på att använda dem. Hela måltiden med köttbullar (10 stycken), potatis (6 mindre) och sås går på 9 kr totalt.

Billiga veckan - Söndag - Middag


Sista dagen i vår billiga mat-vecka har alltså kommit och gått och det har idag även varit ganska prisvärd mat rakt igenom. Totalt gick maten för söndagen på 20,50 kr vilket känns helt ok. Alla maträtter etc beräknas med ett pris per portion och allting som använts till matlagningen har inhandlats på ICA Maxi i Jönköping. Till alla måltider där det inte står nåt speciellt dricks det vatten.

Sammanfattning av billiga veckan.

Följ oss på Facebook