Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Handla på Ebay och spara mycket pengar

Att handla billigt är väl något de flesta gärna gör och att handla på nätet är ofta ett bra sätt att hitta billigare priser. Dock kan det vara ganska stora skillnader på var man handlar och en bra sida som många faktiskt glömmer bort är Ebay. Många kan nog förknippa Ebay med auktioner men det säljs riktigt mycket som är sprillans nytt också.

På Ebay finns i princip allting man kan tänka sig så utbudet behöver man inte oroa sig för. Du kan hitta det mesta vare sig du letar efter klädesplagg, elektronik eller småprylar och tillbehör. Det finns också återförsäljare från hela världen och även om Ebay kanske tidigare ofta förknippats med auktioner så finns det många gånger möjlighet att köpa saker rakt av utan att behöva bjuda.

Du behöver inte heller köpa begagnade saker (även om det finns mycket sådana också) utan du kan helt enkelt välja en av alla återförsäljare som endast säljer nya saker i obrutna förpackningar. Ebay fungerar alltså i princip som en stor marknadsplats för att köpa näst intill vad som helst och det är dessutom ofta möjligt att hitta riktigt billiga saker.

Ebay är fantastiskt för vissa köp

Det är givetvis så att Ebay inte är det bästa alternativet i alla lägen. Vissa saker kanske man inte vill köpa den vägen och vissa saker är inte nödvändigtvis billigare om du köper dem på Ebay istället för i lokala butiker. Andra saker är dock helt perfekta att inhandla den här vägen just eftersom det kan vara så enormt stora skillnader i pris.

När du behöver (eller vill) köpa något specifikt bör du alltid ha Ebay i åtanke. Det tar inte speciellt lång tid att göra en liten sökning för att se om det du är ute efter finns billigt på Ebay. Du kan sedan jämföra det priset med priserna hos dina lokala butiker eller vanliga svenska nätbutiker. Kanske är återförsäljaren på Ebay en asiat som skickar varan från Hongkong, men det är ändå väldigt sällan det är några problem.

Några bra exempel på prisskillnader

Vissa saker kan vara väldigt mycket billigare på Ebay. Det gäller att veta vilka saker man kan fynda och vilka saker som har mindre prisskillnader. Oftast är det smidigast att köpa mindre saker eftersom frakten då är liten eller obefintlig och vanligen beställer du saker från andra sidan jorden.

Här kör vi några bra exempel på saker du kan köpa på Ebay till ett klart lägre pris jämfört med vad det kostar i vanliga butiker. Produkterna är exakt samma eller åtminstone likvärdiga - men priserna skiljer en hel del.

  • HDMI-kabel 1,5 m - Hos Clas Ohlson hittar du en sådan för 149 kr och då är detta en av de billigare butikerna. På Ebay kan du köpa en likvärdig kabel från t ex Kina för endast 12 kr inkl frakt. Det är en enorm skillnad. Risken att du inte får kabeln du beställt eller att den inte funkar som den ska är också ganska liten, även om det inte är speciellt stor risk när du bara betalat 12 kr.
  • Minneskort SDHC Verbatim 32 GB (t ex digitalkamera) - Ett sådant kan du köpa hos Elgiganten för 499 kr men om du satsar på Ebay istället kan du få ett exakt likadant, som givetvis är oanvänt, för bara 178 kr inkl frakt. Detta är ju betydligt billigare och orkar du bara vänta några veckor på att få det levererat är det ett klart trevligt alternativ.
  • Asus Trådlöst Nätverkskort USB Adapter - Vill du ha trådlöst nätverk via USB kan du köpa denna lilla adapter hos Dustin.se för 239 kr plus frakt 59 kr. På Ebay köper du exakt samma för 111 kr och där ingår frakten trots att den skickas från Asien. Leveranstiden är inte ens så värst mycket längre.

Detta är bara några få exempel på saker som är klart billigare att köpa via Ebay. Det handlar om nya saker i originalförpackning som funkar lika bra som de saker du köper i butiker i Sverige. Risken är liten att det ska bli något fel men ofta handlar det om så pass små köpsummor att man inte behöver vara orolig för risken.

Stora saker är kanske inte att rekommendera via Ebay då frakten blir för hög och sådant som är dyrare t ex tv-apparater, digitalkameror och liknande kan man ju också låta bli att köpa. Lite mindre saker, t ex tillbehör till elektronik, kan dock vara helt perfekta att köpa.

Följ oss på Facebook