Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Maximera semesterpengarna

Vill du få ut så mycket du bara kan av dina semesterpengar kan det vara en bra idé att åka till ett land där du får ut som mest när du köper valuta. I vår passar det riktigt bra att dra till USA eller Turkiet då den svenska kronan har stärkts rejält mot både amerikanska dollarn och turkiska liran.

Självklart är det roligare att få ut så mycket man bara kan för sina pengar och detta är även trevligt när man åker på semester. Vissa länder är billiga att leva i och då kan det vara lite extra trevligt att välja ett sådant land när man bokas sin semesterresa. Ibland kan man dock även passa på att åka till länder som har en valuta som är svag jämfört med den svenska kronan och på så vis spara en slant. Nu i vår är det därför extra bra läge att åka till antingen USA eller Turkiet eftersom svenska kronan är extra stark i förhållande till dessa länders valutor.

Den svenska kronan har förstärkts med hela 14% jämfört med den amerikanska dollarn och den turkiska liran vilket innebär att det är extra smart att åka till USA eller Turkiet i år. Dessa resmål är självklart alltid väldigt populära men kanske lite extra nu när det är så ekonomiskt smart att välja dem som sin destination.

Ett annat land som kan vara trevligt att besöka är Dubai som kommer som nummer tre på listan över gynnsamma resmål om man ser till valutan. Länder som är mindre spännande av samma skäl är Australien och Schweiz vilkas valutor varit oförändrade sedan 2010. Låt gärna valutakurserna vara en faktor när du tittar på olika resmål. Det är alltid bra att tänka ekonomiskt, även när du ska på semester.

Följ oss på Facebook