Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Djurförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Jämför och spara dina pengar!

Om ditt djur blir sjuk kan det tyvärr kosta en hel del pengar med vård, läkemedel och annat som kan behövas. Av detta skäl kan det vara en mycket bra idé att skaffa sig en djurförsäkring som kommer in och hjälper till att betala stora delar av kostnaderna om ditt djur råkar ut för en olycka eller blir sjuk etc. En försäkring kan ibland kännas som en tråkig utgift men när det väl händer någonting så är man ofta glad att man har den och det är då man kan spara stora pengar.

Vad ingår i en djurförsäkring?

Det finns några olika delar som ingår i en djurförsäkring och dessa har sina egna villkor. Vad som ingår i en djurförsäkring kan variera mellan olika försäkringsbolag men det som vi nedan ska gå igenom är vad som brukar ingå i de flesta fall.

Livförsäkring

Ifall ditt djur dör så betalar försäkringsbolaget ut en summa pengar till dig. Denna livförsäkring kan vara skönt att ha då ett kärt husdjur kan lämna ett ganska stort tomrum efter sig, som man kanske gärna skulle vilja fylla med ett nytt husdjur. I detta fall kan pengarna från livförsäkringen användas för att skaffa ett nytt djur eller för att ordna med sådant som dyker upp i samband med att djuret avlider.

Reglerna för livförsäkringen är sådana att du får ett bestämt belopp ifall djuret avlider. Detta belopp minskar sedan när ditt djur blir äldre eftersom risken för att djuret dör då är betydligt högre. När ditt husdjur uppnår en viss ålder kommer sedan beloppet som du får ut att minska så att du inte får några pengar alls. När ditt djur har uppnått denna ålder är det alltså inte längre möjligt att få ut några pengar i livförsäkringen. Exakt vilka åldrar som gäller kan variera så var noga med att läsa alla villkor för din djurförsäkring.

Veterinärvårdsförsäkring

Den andra delen av försäkringen är en veterinärvårdsförsäkring vilken alltså betalar ut pengar ifall ditt husdjur råkar ut för en olycka eller blir sjuk och behöver behandlas av en veterinär. Har du otur kan kostnaderna för veterinären bli väldigt höga och då är det skönt att ha en försäkring som täcker upp stora delar av kostnaderna.

Du ska dock vara uppmärksam på att även om din djurförsäkring täcker upp ganska mycket av kostnaderna så kan det fortfarande bli en del pengar att betala, beroende på vad ditt djur råkat ut för. Försäkringen täcker huvudsakligen veterinärbesök och där ingår inte sådant som läkemedel, förebyggande behandlingar och veterinärens resor om han måste komma till dig. På ett ungefär kan du räkna med att du utöver din självrisk kan få betala någonstans mellan 20 och 25 % av kostnaderna som överstiger självrisken. Detta är dock betydligt mindre än om du hade fått betala hela beloppet själv, speciellt om djuret genomgår dyra operationer.

Övriga bra tips för djurförsäkring

Det är viktigt att veta att olika försäkringsbolag alla har olika villkor för sina djurförsäkringar. Vad som ingår och inte ingår och exakt vilka villkor som gäller kan variera och det är därför alltid bra att läsa igenom vad som gäller för just ditt försäkringsbolag. Informationen finns nästan alltid på deras webbsida så att du enkelt kan gå in och läsa lite mer.

Exakt hur mycket du kommer att få betala för en djurförsäkring är svårt att säga för även det kan variera av lite olika skäl. Som ett exempel kan sägas att en hundförsäkring går på ungefär 1000 kr om året. Detta ska sättas i relation till att det kan kosta 10000-tals kronor att vårda din hund ifall den råkar ut för någonting. Försäkringsbolagen konkurrerar med varandra om dig som kund och därför kan du spara pengar på din försäkring genom att jämföra olika försäkringsbolag för att hitta den billigaste och bästa försäkringen. Det är trevligare med en billig djurförsäkring.

Följ oss på Facebook