Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Billig hemförsäkring

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste hemförsäkringen!

Hemförsäkringen ger dig skydd i ett antal olika situationer och det är nästan alltid en bra idé att skaffa sig en hemförsäkring. Detta skydd är bra att ha men det kostar självklart en slant att ha en hemförsäkring. Därför vill man gärna hitta en billig hemförsäkring men som fortfarande är bra. Här får du en del information och bra tips etc.

Allmänt om att hitta en billig hemförsäkring

En hemförsäkring har inget fast pris utan hur hög din försäkringspremie blir beror delvis på vem du är, var du bor och andra bestämda kriterier men delvis även på vilka val du gör när du tecknar din hemförsäkring. När du ska teckna en hemförsäkring så kommer du att få ange namn och personnummer men även ett antal andra saker som kan påverka hur hög din försäkringspremie blir. Detta kan vara sådant som hur många skadefria år du har och var du bor någonstans.

Det finns även ett antal val som ska göras som kommer att påverka hur billig din hemförsäkring blir. Du ska t ex försäkra ditt lösöre, alltså dina saker som finns i hemmet. Du väljer ett belopp som på ett ungefär motsvarar värdet på dina saker och ska även välja hur hög självrisk du vill ha ifall någonting går sönder eller förstörs.

Här kan du ofta välja en lägre självrisk (ca 1500 kr) eller en högre självrisk (t ex 5000 kr eller mer) och vilket val du gör här påverkar priset på din försäkring. Väljer du en högre självrisk blir din försäkringspremie billig och ifall du väljer en lägre självrisk så blir den dyrare. Du har alltså själv möjlighet att påverka så fundera och väg fördelar mot nackdelar.

På samma sätt kan det finnas flera andra val som påverkar din slutliga försäkringspremie. Ofta handlar det om att betala lite mer för ett bättre skydd eller lite mindre för ett sämre skydd, ungefär på samma sätt som man betalar mer för alla typer av tillägg. För det mesta kan man inte säga att en sak är bättre än en annan utan det handlar mer om vad som passar dig och vilka risker du tror finns i just ditt fall.

Jämför för att få en billig hemförsäkring

Det bästa sättet att försäkra sig om att man får en billig hemförsäkring är att helt enkelt ta sig tid att jämföra olika försäkringar från flera olika försäkringsbolag. Försäkringsbolagen vill ha dig som kund och konkurrensen mellan dem gör att priserna pressas på olika sätt. Du kan för det första snabbt se att priserna för en hemförsäkring skiljer en del åt redan från början men sen finns det ofta ännu mer att göra för att få en billig försäkring.

När du ska jämföra priser på hemförsäkring så upptäcker du snart att det inte finns några fasta priser utskrivna på försäkringsbolagens webbsidor. Detta beror på att priserna är enskilda och beror på flera olika faktorer och val du gör. Hur dyr din försäkringspremie blir beror alltså delvis på dig själv och varje hemförsäkring är personlig. För att kunna jämföra priser på försäkringar måste du därför skicka in din information och få en offert tillbaka. Där kommer du att se hur dyr din försäkring blir. Du kan göra detta hos flera olika försäkringsbolag och sedan jämföra priserna.

Det finns ett antal sätt att få ner priset på sin hemförsäkring. För det första erbjuder de flesta försäkringsbolag en rabatt ifall du samlar alla dina försäkringar hos dem. Även om det försäkringsbolag du använder till andra försäkringar inte är billigast på just hemförsäkringen så kanske de ändå blir billigast ifall du räknar med rabatten.

Ett annat bra tips är att föra en diskussion med försäkringsbolaget, speciellt om du redan har dina andra försäkringar där. Det finns ofta lite utrymme att förhandla och pruta. Tänk på att de tjänar på att ha dig som kund. Dessutom får du ofta några hundralappar i rabatt om du tecknar din försäkring online eftersom det är smidigare både för dig och ditt försäkringsbolag.

Följ oss på Facebook