Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Försäkringar

Hemförsäkring - Student

Jämför försäkringar
Du kan mycket enkelt och helt gratis jämföra försäkringar från olika försäkringsbolag hos Insplanet. Där kan du även hitta den billigaste hemförsäkringen!

Som student kanske man har lite andra förutsättningar än någon som t ex jobbar heltid. Är du student kan du teckna en hemförsäkring precis som vem som helst och vad du väljer för hemförsäkring beror lite på vilken typ av bostad du har och vad du är ute efter för slags skydd. I grund och botten är alla hemförsäkringar ganska lika och ungefär samma saker ingår. En hemförsäkring för student är ofta väldigt lik vilken hemförsäkring som helst och kallas även ibland för studentförsäkring.

Du som tecknar en hemförsäkring, vare sig du är student eller ej får oftast en en egendomsförsäkring som ersätter skador på din egendom vare sig du äger den, eller har hyrt / lånat den. Detta gäller även vid skadegörelse, inbrott eller stöld. Du får vidare en ansvarsförsäkring som skyddar dig och ger dig ekonomiskt stöd ifall du råkar skada en annan person eller dennes egendom. Då får du även ersättning för skadestånd och liknande ifall detta blir aktuellt.

Du får en överfallsförsäkring som betalar ut ifall du skadar dig själv eller ifall du blir misshandlad, våldtagen eller liknande. Denna försäkring täcker in sjukhusvistelse och inkomst som faller bort etc. Det ingår en rättskyddsförsäkring som ger dig ekonomiskt stöd vid rättsliga tvister och betalar ut advokatens arvode och andra sådana kostnader i samband med en tvist. Slutligen ingår även en reseförsäkring om du skulle bli sjuk eller skadad när du är ute och reser.

Speciellt för dig som är student

Flera försäkringsbolag har en speciell hemförsäkring för dig som är student. Denna skiljer sig inte speciellt mycket från en vanlig hemförsäkring men är lite mer anpassad till vad en student behöver och har dessutom ofta en lägre försäkringspremie (kostnad). I denna hemförsäkring ingår i stort sett samma skydd som vilken hemförsäkring som helst och de saker vi gått igenom tidigare i denna artikel bör också vara en del av försäkringen.

Det kan tänkas att hemförsäkringen för student är lite mer anpassad för livet som student och t ex mindre bostäder så som hyresrätter och studentlägenheter. Du kan t ex få en bra deal när det gäller försäkring för cykel och självrisk kopplat till denna eller en allriskförsäkring (drulle) som ingår i hemförsäkringen. Detta kan vara sådant du som student får som bonus eller som inte är samma i en vanlig hemförsäkring men du ska då tänka på att det inte är omöjligt att vissa saker i en hemförsäkring för student även kan saknas eller dela ut mindre pengar.

Många försäkringsbolag har någon slags studentförsäkring då det ofta blir så att man flyttar hemifrån för första gången när man ska studera. Då behövs ett enkelt och lite billigare alternativ som trots detta har ett grundläggande och bra skydd mot olyckor och annat som kan inträffa. En hemförsäkring för student eller studentförsäkring kan vara ett bra alternativ för dig som vill skaffa din allra första hemförsäkring. Glöm dock inte bort att kolla upp vad som ingår och vad som inte ingår och jämför gärna en studentförsäkring med en vanlig hemförsäkring så att du inte missar nåt viktigt skydd bara för att du sparar några kronor varje månad.

Följ oss på Facebook