Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Förbättra din ekonomi

Blå pil

I menyn hittar du alla våra artiklar. Klickar du på en av våra menykategorier så dyker alla artiklar i den kategorin upp.

Förbättra din ekonomi

Det här är en bra kategori för dig som känner att du har problem med din ekonomi - t ex att du har svårt för pengarna att räcka eller att du börjar dra på dig skulder.

Du får här allmänna tips om vad du bör göra och tänka på för att skapa en mer stabil och balanserad ekonomi och hur du kan få ordning på din ekonomiska situation.

Läs exempelvis om hur du kan minska dina kostnader eller öka dina inkomster, en del tips för hur du sparar pengar eller hur du kan få in lite extra på kontot.

Öppna ett sparkonto

  • Ikano Bank erbjuder olika typer av sparkonton. Dels sådana där du binder upp en viss summa under en tid och får en högre räna men även vanliga öppna sparkonton.
  • BIGBANK sparkonto passar för dig som har mer än 10 000 kr att spara och som kan avsätta dem på en bestämd tid. De erbjuder nämligen ett fasträntekonto där pengarna en viss bindningstid och som för detta ger än bättre ränteavkastning..
  • Avanza Bank är värda att kolla upp ifall du funderar på att starta ett sparkonto. Det går även t ex att köpa aktier och placera pengar i fonder hos Avanza.
  • Akelius Spar är ett alternativ för dig som letar efter ett sparkonto med mycket hög ränta. Hos Akelius kan du välja mellan ett antal olika kontotyper som alla har lite olika fördelar och nackdelar. Dock kan du bara spara 50 000 kr som max i varje konto.

  • 4Spar är ett alternativ att kolla upp ifall du ska spara pengar. Du kan hos dem få en bra ränta men bra att veta är att det inte går att spara mer än 50 000 kr.