Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Långivarens öppettider påverkar när du får ditt lån

Det går fint att ansöka om lån när som helst på dygnet, vilket dag som helst i veckan. Det funkar fint att ansöka klockan 04.20 på en lördagsnatt om man så vill. Så länge man gör det på nätet via ansökningsformuläret givetvis. Dock är det inte så säkert när din ansökan behandlas eller när dina pengar betalas ut.

Ibland behöver man få tag i pengar på helgen

Hade det handlat om en automatiserad tjänst där en dator avgjorde om du blev godkänd att låna eller ej och som sedan också skötte utbetalningen automatiskt, samt använde en snabb metod för överföring av pengar… då skulle du teoretiskt sett kunnat ansöka om lån och få pengarna direkt mitt i natten på helgen.

Nu är det tyvärr inte såhär det fungerar i de flesta fall, utan det finns ofta manuella aspekter av en låneansökan. Vissa saker kan säkert göras av en dator, som att kolla ifall du uppfyller grundkraven osv. Men det är en handläggare av något slag som tar det slutliga beslutet i detta läge. Så du kan då bara bli godkänd under långivarens öppettider.

Även utbetalningarna av pengarna du lånar påverkas av olika faktorer. Först måste ju någon vara där och godkänna lånet och skicka iväg utbetalningen givetvis. Men sen tar det även lite tid beroende från att överföringen görs, tills pengarna dyker upp på ditt konto. Det kan vara för att du använder en bank som inte går lika snabbt eller för att utbetalningen görs på en helgdag, vilket påverkar överföringen i många fall.

Helgutbetalning möjligt?

Ibland kan man dock vara sugen på att få pengarna så snabbt som möjligt, även på helgen. Det kan som tur var gå. Det beror på att en del långivare har öppet på helgen och faktiskt går igenom ansökningar och skickar ut utbetalningar till de som har fått sitt lån godkänt. Det innebär att du kan få pengarna snabbare.

En del andra långivare har faktiskt det som jag pratade om tidigare - automatiserade system som kan godkänna en ansökan automatiskt och betala ut pengarna direkt. Detta system kanske ibland inte kan godkänna rakt av och behöver hjälp av en handläggare som kollar närmare på ansökan - och då kommer du inte få pengarna lika snabbt om långivaren skulle ha stängt. Men i en del fall kan allt skötas automatiskt!

Det går alltså faktiskt att få ut pengar från sitt lån även på helgen, om man väljer rätt långivare. Så länge du kan få ditt lån godkänt antingen via en handläggare som jobbar helg eller automatiskt via ett datorsystem så kan du även möjligen få dina pengar mer eller mindre direkt. Det kan ta endast 15 minuter.

Det krävs att långivaren använder sig av någon typ av direktöverföring till din bank. Det finns vanliga direktöverföringar nu för tiden men även tjänster som Swish, som kan finnas hos vissa långivare. Då går utbetalningen av pengar väldigt snabbt. De kommer in mer eller mindre direkt. På så vis kan du få ett snabbt lån oavsett när du ansöker.

Vill du hitta lite lån som erbjuder helgutbetalning, för att låna pengar på helger, så kan du kolla runt på sidor som jämför denna typ av lån. Kolla upp öppettiderna och vad som står under utbetalningar för att se att de har bra öppettider och att det finns direktöverföring hos den långivare som du är intresserad av.

Om du har en kontokredit kan du normalt ta ut pengar från denna på helgen om du har skaffat den tidigare och har den redo att använda. Det funkar då att nyttja pengarna när som helst och de kommer in direkt på ditt konto. Om du inte har ansökt ännu så gäller så klart samma grejer som för andra lån, att någon först måste vara tillgänglig för att hantera din ansökan.

Följ oss på Facebook