Sök på sidan

Visa undermenyn (klicka)

Dölj undermenyn (klicka)

Mikrolån...men med betalningsanmärkning

Mikrolån är ganska populära lån på mindre summor, som man lånar under en kortare period. Nu när många tar mikrolån finns det även många långivare som erbjuder denna typ av lån, men de flesta av dem godkänner inte att du har betalningsanmärkningar. En betalningsanmärkning sätter snabbt stopp för dina planer att ta ett lån, men det går väl att få ett mikrolån trots anmärkning?

Även om en betalningsanmärkning ofta gör att du inte kan ta ett lån finns det faktiskt flera långivare som godkänner att du lånar pengar även med anmärkningar. Även långivare som erbjuder mikrolån (och SMSlån) tycker ibland att det kan vara ok att du har en anmärkning, och godkänner ditt lån.

Dessa långivare ser lite annorlunda på betalningsanmärkningar och gör en mer praktiskt bedömning när de bestämmer ifall din ansökan ska bli godkänd eller ej. Istället för att ditt mikrolån står och faller just med en betalningsanmärkning väger man in alla delar av din ekonomi innan beslutet tas. Detta innefattar allt av vikt, så som inkomster, tillgångar, skulder och självklart även betalningsanmärkningar. Ifall det totala betyget på din ekonomi är positivt så får du låna.

Frågan är ju då om det finns några nackdelar med ett mikrolån hos en långivare som godkänner betalningsanmärkningar jämfört med en långivare som inte gör det. Svaret är att det normalt inte finns några specifika nackdelar. Dock kan det ofta vara så att de långivare som är allra billigast inte brukar godkänna att du har anmärkningar. Eftersom utbudet är lite begränsat tvingas du kanske då ta ett mikrolån som är aningen dyrare. Glöm dock inte att det ofta finns skäl att inte låna över huvud taget när man har problem med ekonomin.

Ifall du är intresserad av att hitta ett mikrolån / SMSlån med betalningsanmärkning har vi en jämförelse för just detta. Där kan du se långivare som godkänner anmärkningar och dessutom jämföra deras priser.

Följ oss på Facebook